KAKO IZBRATI OPTIMALNO OGRAJO ZA VAŠ DOM?

KAKO IZBRATI OPTIMALNO OGRAJO?

V našem podjetju izdelujemo ograje za zunanjo uporabo se pravi vrtne, balkonske ograje, ki pa se nadgrajujejo  v:

1.Fasadni sistemi < prosimo poglejte nekaj izdelanih objektov>

2.Talne obloge < prosimo poglejte nekaj izdelanih objektov>

3. Vrtno pohištvo < prosimo poglejte nekaj izdelanih objektov>

4.Vrtne objekte. < prosimo poglejte nekaj izdelanih objektov>

Te ograje so izpostavljene ekstremnim obremenitvam predvsem zaradi dežja, sonca in zmrzali. Zastavili smo si zahteven cilj izdelati ograjni sistem ki ima naslednje prednosti:

1. Trajnost brez vzdrževanja (naši uporabljeni materiali ne potrebujejo brušenja, barvanja, je pa priporočljivo čiščenje.

2. Enostavna montaža z vijačenjem prilagojena sistemu sam svoj mojster (dobite kompleten vijačni material z navodili za montažo) ali našimi monterji.

3. Prilagodljivost izdelave in priprave materiala po naročilu zaradi lastne proizvodnje.

4. Priprava referenčnih fotografij in vzorcev pred izvedbo z 17 – letnimi izkušnjami v montaži ograj

5. Cenovna dostopnost zaradi funkcionalnih in ekonomičnih rešitev.

 

Uporabljamo 4 materiale materiale, ki zasledujejo končni cilj trajnost brez vzdrževanja, so pa namenjeni za izdelavo masivnih gradbenih elementov, da se prilagodimo posameznimi materiali na konkretnem objektu. Na hitro pa omenimo prednosti posameznega izbranega materiala:

PLASTIČEN MATERIAL ASA:

TO je plastičen material, ki je manj poznan kot PVC, ki je oral ledino pri PVC oknih. Na žalost se pri ograjah ne obnese dobro zaradi UV barvne neobstojnosti barve in krhkosti. (Opomba: PVC se obnese dobro v belih barvah, v drugih barvah pa hitro pobledijo in se zato pri ostalih barvah pri PVC oknih uporabljajo razne folije v imitaciji lesa ali barv ali pa se izdela površinski sloj iz drugih boljših plastičnih materialov).

Za osnovne informacije o  plastičnem materialu ASA lahko dobite na priloženi povezavi.  <ASA POVEZAVA>

KOMPOZITNI MATERIAL ASA-LESNI PRAH (WPC):

To je kompozitni material plastičnega materiala in drobnega lesenega prahu. V fazi izdelave se lesni prah impregnira s talino plastičnega materiala do te mere, da ne pije vode več kot 5% in posledično ne poka in se ne cepi. V materialu se v fazi izdelave dodajajo dodatki in barve, ki skrbijo, da ni potrebno barvanje. Običajno se uporabljajo iz WPC. ja profili prekatne debelostenske izvedbe, mi pa uporabljamo polne profile, ki jih je možno rezati, rezkati in pritrjevati enako kot lesene profile, zato je montaža bolj enostavna in cenejša.

Za osnovne informacije o  plastičnem materialu WPC lahko dobite na priloženi povezavi.   < WPC  POVEZAVA>

POCINKANA ALI ALUMINIJASTA BARVANA PLOČEVINA:

To je enaka pločevina, ki se uporablja za strešno kritino, žlebove, fasadne elemente . Prednost tega materiala je, ker je izdelan za zunanje vremenske vplive, je standarden in obstaja v veliko barvnih izvedbah in imitacijah lesa z garantirano obstojnostjo pločevine 10 let.

 

Ograjo poimenujemo kar po ograjnemu elementu -LETVICI, ki najbolj vpliva na izgled ograje:

  1. Plastična ograja ASA Ekonomik je namenjena za masivne  nižje vrtne ograje, pokončne montaže do 100 cm v svetlejših barvah. Plastika ima lastnost, da se pri visokih temperaturah precej razteguje, kar pomeni posledično zvijanje in težave pri pritrjevanju. Zato je potrebno predvideti raztezke z večjimi luknjami v pritrdilnih profilih ali izboru svetlejših barv.
  2. Plastična ograja ASA Klasik je namenjena za balkonske ograje, v več izvedbah:  1.Pokončna montaža, 2. Vodoravna montaža, 3.Žaluzija sistem, 4.Polna ograja vertikalna ali horizontalna. Kombinira pa se tudi z oblikovanimi letvami : 1. Barok, 2. Venecija in 3. Rustik.

 

PVC ograja 50

 

 

Še naprej želimo razvijati naše montažne sisteme in jih ponuditi po dobro usposobljenih svetovalcih in monterjih. V ta namen ste vabljeni vsi monterji, trgovci in kupci, da pregledate montažne sisteme Novoform in nas kontaktirate.

Naš moto je: Vse kar si lahko predstavljamo, lahko tudi uresničimo.

Direktor
Janko Ziherl, dipl.ing.str.

Aktualna akcija

Nudimo količinske popuste za večje količine ograjnih letev Novoform Klasik in Novoform Ekonomik. Za izdelavo dolžin po naročilu in s čakalno dobo enega meseca. Popusti so 10% nad 1000 EUR, 20% nad 2000 EUR in 30% nad 3000 EUR. .