O podjetju

Smo podjetje, ki se ukvarja z razvojem in trženjem montažnih sistemov za montažo z vijačenjem.

Uporabljamo materiale, ki omogočajo oblikovanje NOVIH gradbenih elementov, prilagodljivost in trajnost montažnih gradbenih elementov brez vzdrževanja. Z izkušnjami v 15-letnem delu v gradnji objektov smo prilagodljivi in izdelamo posamezne elemente in montažne sisteme po želji naročnika z optimalnimi funkcionalnimi in ekonomičnimi rešitvami.

Sistemi so zasnovani enostavno in pripravljeni za montažo z vsem vijačnim in pritrdilnim materilom, ki ga dostavimo na dom tudi po sistemu sam svoj mojster.

Montažni sistemi so namenjeni gradbeništvu za zunanje aplikacije in vlažne prostore. Lahko ponudimo celovite storitve na področju ograj, vetrolovov, nadstreškov, talnih oblog za terase, plastičnih oblog za napušč, montažne objekte ali prezračevano fasado. Vse te elemente pa združujemo pri proizvodnji vrtnih paviljonov, ki so lahko namenjeni tudi vrtnim hišam, letnim kuhinjam, garažam ali shrambam za spravilo orodja.  Montažni sistemi, ki jih tržimo izrabljajo dobre lastnosti plastičnih materialov in jih nadgrajujemo z nosilno pocinkano jekleno podkonstrukcijo v celovite sisteme. Plastični materiali, ki jih uporabljamo za gradbene elemente so PVC – linijske ograjne letvice, kompozit akrila – oblikovane ograjne letvice, polikarbonat  – za strehe nadstreškov in paviljona in WPC (lesni kompozit), ki je kompozit plastične mase in lesa.

Posebno pozornost posvečamo razvoju zaključnih profilov in elementov, ki jih sami razvijamo in proizvajamo. Lahko pa izdelamo profile in zaključke iz pločevine ali plastičnih materialov po naročilu za konkretne primere v gradbeništvu.

Sistem, plastičnih materialov in pocinkanih jeklenih profilov je oral ledino s PVC okni, ki so v uporabi že 30 in več let. Na izkušnjah iz te aplikacije nadgrajujemo znanje v nove proizvode in spremljamo trend v svetu na področju montažne gradnje in gradbenih elementov za gradbeništvo v svetu. V tej smeri uvajamo v proizvodnjo nov material WPC (wood-plastic-composite), ki mu po slovensko lahko rečemo lesni kompozit. Ta kompozit je izdelan iz deleža drobljenega lesa in plastičnega materiala v takem razmerju, da se lesni delci pri procesu izdelave izdelkov z brizganjem ali ekstrudiranjem impregnirajo s talino plastičnega materiala. WPC kompozit je po izgledu in namenu uporabe podoben lesu z dodano lastnostjo trajnosti brez vzdrževanja. Izdelki, ki jih razvijamo iz tega materiala so fasadne obloge, ograjne letvice in talne obloge.

Še naprej želimo razvijati naše montažne sisteme in jih ponuditi po dobro usposobljenih svetovalcih in monterjih. V ta namen ste vabljeni vsi monterji, trgovci in kupci, da pregledate montažne sisteme Novoform in nas kontaktirate.

Naš moto je: Vse kar si lahko predstavljamo, lahko tudi uresničimo.

Direktor
Janko Ziherl, dipl.ing.str.