Za podjetja

Podjetje Novoform d.o.o je podjetje , ki razvija in proizvaja ograjne, fasadne in terasne elemente in jih tvori v montažne sisteme z vijačenjem iz petih različnih osnovnih materialov: ASA, PVC, WPC-lesno-plastični kompozit in pocinkana barvana pločevina ali aluminijasta barvana pločevina.

Vsi montažni sistemi zasledujejo naslednje cilje:

  1. Enostaven način montaže brez varjenja in barvanje na mestu montaže.
  2. Materiali so trajni brez vzdrževanja in obstojni na zunanjih vremenskih vplivih.
  3. Gradbeni elementi so prilagodljivi po materialu in obliki obstoječim oblikovalskim stilom in materialom na konkretnem objektu. Npr. sodobno oblikovani hiši s pločevinasto streho in samostoječo kovinsko in pločevinasto garažo, ki je sedaj dokaj pogosta situacija, se lahko prilagodimo s pločevinasto ograjo enake barve.
  4. Vsi elementi so masivni in so namenjeni za izdelavo polnil, pa naj bo to ograja, fasada ali obloga terase. Glede na to, da so to elementi z veliko porabo materiala, se poslužujemo kompozitnih materialov, kot npr. pocinkano jeklo skrbi za trdnost ograje, plastičen material pa za trajnost brez vzdrževanja, v lesnem kompozitu skrbi plastičen material za impregniranje lesnega prahu v fazi izdelave in trajnost brez vzdrževanja, steklena vlakna pa za trdnost gradbenih elementov. Zaradi teh visokokvalitetnih kompozitov smo lahko ekonomični in konkurenčni na trgu.
  5. Glede na širok asortima po materialu in izvedbi pokrivamo vse cenovne nivoje, od najcenejših, do dražjih in s tem lahko ponudimo izvedbo, ki je cenovno sprejemljiva. Npr. za balkon ponudimo oblikovan ograjno sistem Barok, ker je balkona 10 metrov, vrtne ograje pa je okoli hiše 100 metrov, ponudimo enostaven ograjni sistem Ekonomik. Med masivnimi ograjami imamo trenutno največjo ponudbo s preko 50 možnosti izvedb ograj.

Vse izvedbe ograjnih letev in elementov želimo predstaviti v preglednici:

 

 

Vrsta ograjnih letev: Mater ial: Barve: Tehnologija: Rustik 140x32x910 mm:

ASA

bela
Termovakumiranje plastičnih materialov
Venecija 70x120x910 mm

ASA

bela
termovakumiranje
Barok 130x90x840 mm

ASA

bela
termovakumiranje
Klasik in Ekonomik PVC v beli barvi

PVC bela Ekstrudiranje + brizganje zaključkov
Klasik v ostalih barvah

ASA temno rjava, rdečkast o rjava, siva, po naročilu
Recepture in barvanje v ustrezne barve opravimo s pigmenti, ker ima ekstruder ustrezno predelovalnost, da dobimo homogeno in enotno barvo po celotni površini.
Klasik in ostali gradbeni elementi v različnih barvah in barvnih prelivih
ASA in PVC
Barvne proge različnih barv in prelivov s progami
Ekstrudiranje s programsko nastavljivim dozirnikom materiala je naš inovativen način izdelave različnih večbarvnih površin pri gradbenih elementih za gradbeništvo
Mikroval je profilirana enojna pločevina širine 50 do 150 mm . Na mestu pritrditve se iz zadnje strani namesti točkovno pritrdilo, ki zmanjša porabo pločevine, uporaviti pa moramo dvostransko barvano pločevino.

Imitacija lesa: smreka, oreh, zlati hrast temen hrast, češnja, marmor,…

Pocin kana ploče vina ali ALU ploče vina
Temno rjava – Ral 8014 Siva Ral 7040, Metalik siva Ral 9006 in še preko 30 ostalih barvnih nijans

Profiliranje pločevine na sedem stopenjskem profilirnem stroju z inovativnimi profilirnimi valji, profiliramo enodelni gradbeni element. Izkoriščamo ekonomičnost standardne pločevine v širini potrošnji, ki se uporablja za strešno kritino, žlebove, ,…

Mikroprofil : nastavljiva širina letev od Pocin kana
Enako kot pri
Profiliranje pločevine na
50 do 150 mm, debelina profila 20mm.

ploče vina Ali ALU ploče vina
Mikroval .

sedem stopenjskem profilirnem stroju z inovativnimi profilirnimi valji, profiliramo dvodelni gradbeni element.

Izvedba lamelna žaluzija ograjnega sistema:Ograjna letev Mikroprofil je zelo primerna za izdelavo različnih lamelnih vodoravnih izvedb, ker je dovolj nosilna na razdalji do 2m in omogoča montažo lamel pod kotom, da se ven vidi skozi ograjo, noter pa ne.

Pocin kana ploče vina ali ALU ploče vina
Enako kot zgoraj.
Prednost nastavljivosti širin lamel lahko izkoristimo za kombinacijo različnih širin in kombinacij vodoravnih letev in različnih širin stebrov, ki jih sestavimo iz dveh ali štirih letev.

Fasada iz pocinkane pločevine : nevidno pritrjevanje v vzdolžnem spoju, zgornja letev zataknjena za spodnjo., vrstni red montaže je od spodaj navzgor. Izgled je podoben lamelni žaluziji, vendar je popolnoma zaprta in ne prepušča pogleda.

Pocin kana ploče vina ali ALU ploče vina
Enako kot zgoraj.
Profiliranje na enakem profilirnem stroju kot za ograjne letvice, samo drugačna izvedba oblikovanja spojnega roba pločevine.
WPC polna letev WPC KOMPAKT različnih prerezov

WPC Siva, rjava,… svetlo in temno sivo prelivanj e barv, sivo rjavo prelivanj e barv,…
Ekstrudiranje na koničnem protismerno vrtečim dvema polžema s tremi spiralami dobimo tako dobro predelavo taline, da lahko na tem ekstruderju predelujemo lesni prah in mletino okenskih profilov in odpadne ASA plastike v ekonomično izdelane polne profile različnih prerezov . Profile 25×50 in 100 x 20 že izdelujemo imamo pa izkušnje s konstruiranjem in izdelavo orodij za ekstudiranje polnih profilov po želji kupca.
Talna obloga WPC

WPC Barve izdeluje mo lahko po naročilu vendar prednos tno svetlejš e barvne odtenke brez stekleni h vlaken in temnejš e s stekleni mi vlakni
Ekstrudiranje polnih profilov iz lesnega kompozita po lastni recepturi, iz odpadbega lesnega prahu, PVC,ASA regranulata in dodatkov z 10 letnimi izkušnjami.

Prednost ograjnega sistema NOVOFORM:

Enostaven za montažo z vijačenjem po sistemu sam svoj mojster Elemente sestavljamo kot »puzzle« z vijačenjem že pred sestavljenih sklopov (steber, ograjnio polje). Cilj tega sistema je, da se večina montažnega dela opravi že v delavnici, kjer je montaža enostavnejša, hitrejša na montažni mizi in se pred pripravljeni ograjni sklopi na kraju montaže le vijačijo v celoto. Montažo poenostavimo do te mere, da na gradbišče odpeljemo stebričke, ograjna polja izdelana na mero in pritrdilni material in lahko zmontirata dva delavca v osmih urah tudi trideset metrov ograje.

Večnamenska uporaba enakih elementov : Primer :

PVC U profil 40x60x40 mm s pokrovom je večnamenski element, ki zagotavlja prekrivanje :
1. Nosilne konstrukcije iz pocinkanega jekla montažnega sistema za ograje Novoform 2. Prekrivanje vseh profilov manjših od 40×60 mm pri sanaciji obstoječih jeklenih konstrukcij ograj 3. Ta U profil prekrije vse jekleno ogrodje za montažne balkone, fasade, kompletnega nosilnega ogrodja vrtne hiše ali paviljona

Predstavimo še eno prednost Novoform montažnih sistemov: Letev Novoform Klasik je lahko : 1. Ograjna letev 2. Fasadna letev z različnimi izvedbami 3. Letev za žaluzije 4. Letev za izdelavo omare za zunanjo uporabo ali kopalnico, klop in miza za zunanjo uporabo

Še nekaj referenčnih objektov:

Zakaj smo lahko konkurenčni na trgu: 1. Razpolagamo z lastno tehnologijo termovakumiranja, ekstrudiranja, brizganja, profiliranja in krivljenja barvane pločevine in imamo pregled nad proizvodnimi stroški in kvaliteto vgrajenih materialov v posamezne elemente montažnih sistemov. 2. V vseh teh tehnologijah smo dodali inovativne nadgradnje, ki omogočajo izvedbe, ki jih konkurenca še ne uporablja: npr. oblikovanih plastičnih ograjnih letvic s pocinkanimi ojačitvami v notranjosti za bolj kvalitetno pritrjevanje, oziroma sploh oblikovanih ograjnih plastičnih letev na trgu ni. Konkurenca ograjne letve izdeluje iz PVC- ja, ki je slabo barvno obstojen razen v beli barvi in se poslužuje foliranja ali barvanja. Naše podjetje je eno prvih, ki izdeluje in obvladuje izdelavo barvnih izvedb iz odpadnega ASA materiala, ki ga odkupujemo kot odpad za 10% vrednosti deviškega materiala, ga ustrezno sortiramo, zmeljemo mu dodamo ustrezne dodatke po recepturi in izdelamo z ekstruderjem- kompaunderjem v enako kvaliteten izdelek, kot iz deviškega granulata po občutno nižji ceni. Ob enem pa rešujemo ekološki problem:«Kam z odpadno plastiko?» Prav tako nam ekstruder z dobro predelovalnimi lastnostmi dobro služi, da lahko sami predelamo lesni prah (tudi lastne izdelave), odpadno plastiko in steklena vlakna v lesni kompozit, ki je lahko boljša zamenjava za les, ker ne vpija vode, se ne krivi, ne cepi in ne gnije. Je pa na izgled in po lastnostih podoben lesu, ni pa ga potrebno barvati. Zaradi uporabe odpadne ASA plastike lahko izdelamo po ekonomični ceni zelo kvaliteten lesnio-plastičen kompozit. 3. Ne razpolagamo z najnovejšo tehnologijo, ki se hitro kvari, ampak prisegamo na kvalitetne blagovne znamke, ki jih v svetu poznajo in jih je enostavno vzdrževati ( Cincinnati ekstruder, RAS profilirni stroj in krivilni stroj za pločevino,..) Glede nato, da sem kot diplomiran inženir strojništva velik ljubitelj obnavljanja, sem tem strojem obnovil vitalne dele, se pri tem veliko naučil o delovanju, tako da lahko sedaj iztisnem iz njih najzahtevnejše izdelke. 4. Zaradi lastne proizvodnje in prilagodljivosti montažnih sistemov lahko zadovoljimo še tako zahtevno stranko.

Dodatne informacije o ciljih partnerskega sodelovanja: Morda bi vseeno dodal še eno točko, kakšni so željeni načini sodelovanje s potencialnimi partnerji za sodelovanje: 1. Prodaja proizvodov partnerju, ki ima v roku petnajstih let namen odkupiti tehnologijo in vzpostaviti lastno proizvodnjo. 2. Prodaja tehnologije za izdelavo inovativnih proizvodov Novoform. 3. Prodaja know-howa oziroma razvoj orodij za termovakumiranje, ekstruzijo plastičnih mas, profiliranje pločevine za znanega kupca npr. orodje za termovakumiranje oblikovane
ograjne letvice po želji naročnika.

Veliko časa, energije in denarja je bilo vloženega v razvoj teh novih proizvodov. Škoda je, da ne bi nadgradili butične proizvodnje v serijsko proizvodnjo, ki je ne morem omogočiti. Nimam ustreznega proizvodnega prostora, dovolj močnega elektro priključka niti želje. Rad bi enako tehnologijo, ki jo imam ponudil zainteresiranemu kupcu, sam pa bi se posvetil nadgradnji teh montažnih sistemov, predvsem končnim izdelkom iz lesnega kompozita npr. vrtnemu pohištvu, oblikovanju kopalniškega pohištva in pohištva za vlažne prostore.

Upam, da je predstavitev jasna in bo privabila potencialne poslovne partnerje. To so proizvodi, ki bi jih želel patentno zaščititi, vendar glede na to, da se neprestano spreminjajo, je dolgotrajen in stroškovno zahteven postopek patentne prijave nesmiseln. Bistveno znanje je še vedno v ozadju, tako da ni bojazni za kopiranje, kar se je že zgodilo v manjši meri. Sem pa ugotovil, da je pri novih proizvodih v Sloveniji zelo pomembna kritična masa kupcev, ki širi tržni delež torej tudi rast konkurence spodbuja kupce, da bolj zaupajo novim izdelkom, ki jih ponuja več proizvajalcev oziroma trgovcev. Gradbeni elementi so podvrženi precej velikem nezaupanju kar na dolgi rok in se ta preverjanje zavleče v dobo 10 let in več, saj je življenska doba teh elementov trideset in več let. V želji za uspešno sodelovanje Vas lepo pozdravljam in želim veliko uspehov na poti sodelovanja.

Direktor Novoform-a , dipl. ing. str. Janko Ziherl